Morotskaka
175 c 45 min
2 dl socker
3 morötter rivna
3/4 dl hasselnötter
2 ägg
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
Glasyr
100 g Philadelphia ost
1/2 - 1 dl florsocker
1 tsk limesaft
Riv morötterna. Rosta hastigt nötterna och riv dem i en nötkvarn. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt nötter och morötter, blanda väl.
Blanda nu i en skål kanel, ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver, vetemjöl. Tillsätt krydd och mjöl blandningen i morotsblandningen och rör om. Tillsätt oljan i en smal stråle och rör om. Häll blandningen i en smord och bröad form med avtagbar kant. Grädda kakan på nedre falsen i ugnen i ca 45 min eller tills den är gyllenbrun.
Rör ut osten med florsockret och tillsätt limesaften, vispa till en slät smet.
Bred detta över den avsvalnade kakan och riv till slut lite lime skal över kakan.
Låt svalna i kyl.
2 dl socker
3 morötter rivna
3/4 dl hasselnötter
2 ägg
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl rapsolja
Glasyr
100 g Philadelphia ost
1/2 - 1 dl florsocker
1 tsk limesaft
Riv morötterna. Rosta hastigt nötterna och riv dem i en nötkvarn. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt nötter och morötter, blanda väl.
Blanda nu i en skål kanel, ingefära, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver, vetemjöl. Tillsätt krydd och mjöl blandningen i morotsblandningen och rör om. Tillsätt oljan i en smal stråle och rör om. Häll blandningen i en smord och bröad form med avtagbar kant. Grädda kakan på nedre falsen i ugnen i ca 45 min eller tills den är gyllenbrun.
Rör ut osten med florsockret och tillsätt limesaften, vispa till en slät smet.
Bred detta över den avsvalnade kakan och riv till slut lite lime skal över kakan.
Låt svalna i kyl.
Kommentarer
Skicka en kommentar