Zuccini puckar med yoghurtsås.
Dessa små puckar är ruggigt goda.
Du behöver följande.
500 g grovt riven zucchini.
1 mellanstor röd lök fint hackad.
1 vitlöksklyfta fint hackad.
en liten bunt mynta fint hackad.
1 citron zest & saft.
100 g feta.
1 lätt uppvispat ägg.
100 g mjöl.
Yoghurtsåsen.
4 msk grekisk yoghurt.
Zest av en citron.
1 1/2 tsk citronjuice.
1 nypa salt.
Lägg de rivna zucchinin i en skål tillsammans m ed löken och vitlöken.
Sätt till salt och blanda ihop för att sedan ställa den åt sidan i fem till tio minuter
Under tiden slänger du ihop yoghurtsåsen.
Pressa ut vätskan ur mixen för att sedan klappa den torr med lite hushållspapper.
Tillsätt resterande ingredienser till zucchinimixen och blanda det väl.
Tillsätt mjölet och blanda runt.
Dela upp mixen i sex lika stora bollar.
Hetta upp en panna och häll i olivolja ca 2 msk.
Lägg i bollarna i pannan och tryck till dem lite lätt med fingrarna eller en sked till ca 1 cm tjocka.
Stek dem i ca 2-3 minuter på vardera sida tills de är gyllenbruna.
Du behöver följande.
500 g grovt riven zucchini.
1 mellanstor röd lök fint hackad.
1 vitlöksklyfta fint hackad.
en liten bunt mynta fint hackad.
1 citron zest & saft.
100 g feta.
1 lätt uppvispat ägg.
100 g mjöl.
Yoghurtsåsen.
4 msk grekisk yoghurt.
Zest av en citron.
1 1/2 tsk citronjuice.
1 nypa salt.
Lägg de rivna zucchinin i en skål tillsammans m ed löken och vitlöken.
Sätt till salt och blanda ihop för att sedan ställa den åt sidan i fem till tio minuter
Under tiden slänger du ihop yoghurtsåsen.
Pressa ut vätskan ur mixen för att sedan klappa den torr med lite hushållspapper.
Tillsätt resterande ingredienser till zucchinimixen och blanda det väl.
Tillsätt mjölet och blanda runt.
Dela upp mixen i sex lika stora bollar.
Hetta upp en panna och häll i olivolja ca 2 msk.
Lägg i bollarna i pannan och tryck till dem lite lätt med fingrarna eller en sked till ca 1 cm tjocka.
Stek dem i ca 2-3 minuter på vardera sida tills de är gyllenbruna.
Kommentarer
Skicka en kommentar