Toad in the hole med löksky.
En britisk klassiker.
Smeten.
175 g mjöl.
3 ägg.
300 ml mjölk.
2 msk olivolja.
salt & svartpeppar.
Löksky.
1 msk olivolja.
2 gul lök fint skivad.
1 tsk senapspulver.
500 ml buljong.
8 salsiccia färskkorv.
Vitlökskål.
1 savoykålshuvud.
2 vitlöksklyftor.
olivolja.
Börja med att värma upp ugnen till 200°C.
Smeten.
Ta fram en skål ochh häll i mjölet.
Salta & peppra.
Slå i äggen och vispa rdentligt.
Häll i mjölken och fortsätt vispa till en slät smet.
Ställ smeten i kylen i ca 6o minuter för att vila.
Lökskyn.
Skala och skiva löken tunnt.
Värm en stekpanna på medelvärme.
Häll i oljan ev en klick smör.
Bryn löken i ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Tillsätt senapspulvret och lite peppar.
Sätt till buljongen och låt det hela sjuda i ca 10 minuter, låt reducera till hälften.
Korvarna.
Häll olja i en ugnsform och lägg i korvarna.
Sätt in formen i ugnen och låt korvarna bli ljusbruna, glöm inte bort att vända på dem då och då.
Korvarna behöver inte vara genomstekta vid detta tillfälle.
Sammansättning.
Vispa igenom smeten och häll den över korvarna.
Fortsätt grädda i ugnen i ca 30-35 minuter.
Vitlökskål.
Strimla savoykålen och bryn den i en gryta med lite olivolja ca 6-8 minuter.
Häll av onödig vätska helst i smeten.
Tillsätt den pressade vitlöken i kålen och fortsätt bryn 2-3 minuter.
Smaka av med salt & peppar.
Ta ut formen ur ugnen.
Servera rätten med kålen och lökskyn.
Smeten.
175 g mjöl.
3 ägg.
300 ml mjölk.
2 msk olivolja.
salt & svartpeppar.
Löksky.
1 msk olivolja.
2 gul lök fint skivad.
1 tsk senapspulver.
500 ml buljong.
8 salsiccia färskkorv.
Vitlökskål.
1 savoykålshuvud.
2 vitlöksklyftor.
olivolja.
Börja med att värma upp ugnen till 200°C.
Smeten.
Ta fram en skål ochh häll i mjölet.
Salta & peppra.
Slå i äggen och vispa rdentligt.
Häll i mjölken och fortsätt vispa till en slät smet.
Ställ smeten i kylen i ca 6o minuter för att vila.
Lökskyn.
Skala och skiva löken tunnt.
Värm en stekpanna på medelvärme.
Häll i oljan ev en klick smör.
Bryn löken i ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun.
Tillsätt senapspulvret och lite peppar.
Sätt till buljongen och låt det hela sjuda i ca 10 minuter, låt reducera till hälften.
Korvarna.
Häll olja i en ugnsform och lägg i korvarna.
Sätt in formen i ugnen och låt korvarna bli ljusbruna, glöm inte bort att vända på dem då och då.
Korvarna behöver inte vara genomstekta vid detta tillfälle.
Sammansättning.
Vispa igenom smeten och häll den över korvarna.
Fortsätt grädda i ugnen i ca 30-35 minuter.
Vitlökskål.
Strimla savoykålen och bryn den i en gryta med lite olivolja ca 6-8 minuter.
Häll av onödig vätska helst i smeten.
Tillsätt den pressade vitlöken i kålen och fortsätt bryn 2-3 minuter.
Smaka av med salt & peppar.
Ta ut formen ur ugnen.
Servera rätten med kålen och lökskyn.
Kommentarer
Skicka en kommentar