Grönpepparsås.

Det här är en riktigt god och trevlig sås. Du kan även använda basen till en pepparsås på svartpeppar, grönpeppar och rosepeppar.

10-12 poertioner.

2 1/2 dl konjak.
5o g grönpepparkorn.
4 dl köttbuljong.
2 dl grädde.
125 g osaltat smör skuret i tärningar.
4 msk grovt hackad persilja.
salt och peppar efter smak.

För att få ut så mkt smak som möjligt brukar jag lägga pepparkornen i konjaken några timmar innan.
Häll konjak och pepparkornen i en kastrull och värm upp på medeltemperatur.
Sänk värmen när det börjar koka och låt det hela sjuda tills du fått en sirapsliknande konsistens.
Tillsätt buljongen och låt sjukda tills vätskan reducerat med en tredjedel.
Rör ned grädden och sjud vidare tills såsen börjar tjockna.
Dra ned värmen ytterligare och tillsätt nu smöret, några tärningar i taget.
Tillsätt nu persilja och smaka av med salt och peppar.

Kommentarer

Populära inlägg