Kall Bearnaise

200 g smör
1 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad dragon
1 msk torkad persilja
3 äggulor
2 dl rapsolja
salt och peppar

Börja med att smälta smöret.
Ställ åt sidan och låt svalna tills det är rumstempererat.
Tillsätt vitvinsvinäger och dragon i en skål, Låt stå och dra några minuter.
Tillsätt äggulorna och vispa ihop.
Tillsätt olja i en tunn och jämn stråle och vispa hela tiden, för hand eller med elvisp.
Konsistensen ska vara glansig och ha börjat tjockna. Vispa ner smöret (utan att ta med den vita bottensatsen) droppvis i början och sedan i en jämn stråle.
Smaka av med salt och peppar.
Önskas mer fräschör i bearnaiseåsen kan du tillsätta några droppar vitvinsvinäger.
Ställ bearnaisåsen i kylen innan serveringen så kommer den tjockna till sig när den får stå kallt.

Kommentarer

Populära inlägg