Kyckling i tomatsås.

2 portioner

Ingredienser
2 kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
400 g körsbärstomater
1 tärning kycklingbuljong
1 tsk honung
1 tsk rödvinsvinäger
10 blad färsk basilika
1/2 dl riven parmesan
1 tsk färsk grovt hackad rosmarin
1/2 dl vatten

Tillagning
Skala och hacka lök samt skala och finhacka vitlöken.
Salta och peppra kycklingen.
Värm olivolja i en stekpanna - gärna med högre kanter.
Bryn kycklingen någon minut på varje sida och lägg sedan över på en tallrik vid sidan.
Tillsätt lök och vitlök och stek någon minut utan att bli brunt.
Tillsätt tomater, buljongtärning, honung och vinäger.
Grovhacka hälften av basilikan och tillsätt den.
Grovhacka färsk rosmarin eller ta torkad och tillsätt den.
Tillsätt lite vatten och låt koka ihop någon minut. Mosa sönder tomaterna lite.
Lägg i kycklingen och låt puttra klart i 20 minuter på låg värme.
Smaka av såsen med salt och peppar.

Till servering så strör du över riven parmesan. Samt vidare lite färsk basilika och rosmarin om du önskar.
Servera med valfritt tillbehör som förslagsvis kokt pasta som tagliatelle eller fettucini.
Det funkar även med bukgur, cous-cous eller ris.

Kommentarer

Populära inlägg