Grahamsfrallor

Detta behöver du.

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
4 dl grahamsmjöl
10–11 dl vetemjöl

och så här går du tillväga.

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt, salt, rapsolja och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Rör sist ner vetemjöl, lite i taget mot slutet. Knåda degen i några minuter. Degen ska vara lätt kladdig.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord.
Dela degen i 20 bitar och rulla runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten. Strö över valfria frön.
Låt frallorna jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten.

Kommentarer

Populära inlägg