Saffranskaka med kanelfras och apelsinrasp

INGREDIENSER:

Kakan
200 g smör
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
1/2 g saffran
3 dl filmjölk
1 msk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl

Kanelfras:
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
ca 2 msk mald kanel

Dekoration:
Rivet skal från 1 apelsin
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen och vispa en stund till.
Rör ut saffranet i filmjölken och tillsätt det i smeten.
Vänd ner bakpulver och vetemjöl i smeten och rör om.
Smörj och bröa en långpanna, ca 20x30 cm.
Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
Ta sedan ut den utan att stänga av ugnen.
Kanelfras:
Rör ihop smör, socker, mjöl och kanel till en smulig massa och strö det över kakan.
Grädda kakan ytterligare 10-15 min.
Låt den svalna i formen.
Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den i rutor med en vass kniv.

Kommentarer

Populära inlägg