Brödpudding

En klassiker på det engelska desserbordet.

8 portioner.
10 skivor vitt bröd,skurna i kuber.
30 g smält smör.
100 g russin.
1 tsk mald kanel.
6 ägg.
150 g socker.
2 tsk vaniljextrakt.
½ tsk salt.
600 g mjölk.
1 nypa muskot.

1
Värm ugnen till 190 C.
2.
I en stor skål, blanda brödtärningarna, smält smör, russin, och kanel; blanda väl, häll detta i en ugnsfast form.
3
Slå äggen i samma skål. Rör i socker, vanilj och salt tills sockret löst sig. Vispa långsamt i den varma mjölken. Häll äggmixen över brödtärningarna, strö över riven muskot, ställ åt sidan i fem minuter för att svälla.
4 Baka av puddingen mitti ugnen 25-30 minuter, eller testa genom att sticka ned en kniv i puddingen,kniven ska vara torr.

Näringsvärde
Per Serving:
Kalorier 337
Protein 10.5g
Kolhydrater 46.8g
Fett 12.3g
Kolesterol 146.8
Natrium 515mg

Kommentarer

Populära inlägg