Hirsplättar

ca 50 st

1 dl hirs
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
3 dl mjölk
3 dl kokosmjölk
3 ägg
smör till stekning

Till servering

1-2 mango
1 dl kokosflingor
2 dl matyoghurt
flytande honung

Koka hirsen enligt förpackningens anvisning. Medan det kokar gör du plättsmeten. Häll mjöl och salt i en bunke. tillsätt mjölken litet i sänder så det inte blir klumpar, vispa till en jämn smet. Tillsätt sedan kokosmjölken och äggen, vispa smeten slät. Häll av vattnet från hirsen när den är klar, skölj av snabbt i kallt vatten ochh låt rinna av och blanda ner det i smeten.
Hetta upp en plättlagg, smält lite smör i varje plättrundel. Häll i ca 1 msk smet i varje. Grädda i ca 1-2 minuter eller tills ytan blivit lite matt, då är det dags att vända på dem.
Rosta kokosflingorna i en torr panna några minuter, se till att skaka pannan då och då. Skär mangon i bitar och ta bort skalet.
Servera plättarna med mango,kokos, yoghurt och honung.

Kommentarer

Populära inlägg