Sillsallad

Detta recep har jag använt mig av i 14 år och det är väldigt omtyckt.

15 portioner

5 st salta sillfileer
10 dl Tärnade Rödbetor
6,5 dl Tärnad smörgåsgurka
6,5 dl Tärnade gröna äpplen
5 dl Hackad gul lök

Sås

2 dl Svensk söt senap
1msk Fransk senap(dijone)
1msk Ättikssprit
6msk Strösocker
1,5 dl Rödbetsspad

Gör så här.

Tärna sill, rödbetor, gurka och äpplen. Lägg detta i en stor skål. Hacka löken och blanda i skålen,rör om varligt.
Blanda senap,ättika, socker och spadet i en mindre skål. Vispa detta så det löser sig. Häll såsen över sillblandningen och rör om varligt så att det blandar sig. Servera salladen i en fin skål med grädde.

Kommentarer

Populära inlägg