Spenat & Vitlöksbakade kalkonköttbullar.

900 g färsk malen kalkon
2 stora ägg
60 g mandelmjöl
3 vitlöksklyftor pressade
90 g färsk spenat grovt hackad
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salt
1/2 tsk mald peppar

Lägg samtliga ingredienser i en större skål.
Blanda allt med händerna, använd gärna engångshandskar och överarbeta inte massan.
Rulla lagom stora bollar med lite vatten i handflatorna så att inte massan fastnar.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper eller silikonunderlägg.
Ställ brickan i frysen ca 15 minuter så att de sätter sig.
Tag ut dem igen och rulla dem fastare den här gången med lätt fuktiga händer.
Baka av köttbullarna i ugnen på 200C° i ca 20 minuter
Ytterligare 4 minuter på grill. Serveras bullarna med kokt potatis eller pasta och en valfri sås.

Kommentarer

Populära inlägg