Köttfärsgryta med myntayoghurt

Köttfärsgrytan
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 paprikor, röd och gul

2 msk olja till stekning
500 g nötfärs
3 msk 7-kryddor
500 g krossade tomater
1 dl blandad köttbuljong
salt och peppar

Myntayoghurt
¾ kruka färsk mynta
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk honung
salt och peppar

Skala och skiva löken.
Skala och riv vitlöken.
Strimla paprikan och aprikoserna.
Hetta upp olja och en klick smör i en vid gryta.
Fräs grönsakerna utan att bränna dem.
Lyft ur och sätt åt sidan.
Bryn färsen och tillsätt 7 kryddor och krossade tomater, buljong och de frästa grönsakerna.
Sjud under lock ca 15 minuter. Smaka av.

Hacka myntan fint och blanda ihop med yoghurt och honung.
Smaka av med salt och peppar.
Servera färsgrytan med myntayoghurten och t.ex nykokt couscous eller bröd.

Kommentarer

Populära inlägg