Zucchiniplättar med skinkfyllning.
Plättsmet
500 g zucchini
2 ägg
1 gul lök
salt och peppar
300 ml mjölk
250 g mjöl
Fyllning
150 g riven ost
en näve dill
några skivor rökt skinka
Skölj zucchinin och riv den grovt antingen på ett rivjärn eller i en matberedare.
Lägg det i en skål.
Riv löken fint.
Slå äggen och tillsätt dem med löken i skålen.
Vänd ned mjölet och rör om.
Slå över mjölken salt och peppar och blanda väl.
Riv osten, hacka dillen och tärna skinkan.
Värm upp en pannkakslagg smält lite smör.
Häll i en slev smet och stek dem på vardera sida.
Lägg en till två matskedar fyllning på ena sidan och vik ihop plätten.
Låt den bli varm på bägge sidor så att osten smälter utan att det bränns vid.
Servera en sallad till och en kall sås tex yoghurtsås med mynta.
500 g zucchini
2 ägg
1 gul lök
salt och peppar
300 ml mjölk
250 g mjöl
Fyllning
150 g riven ost
en näve dill
några skivor rökt skinka
Skölj zucchinin och riv den grovt antingen på ett rivjärn eller i en matberedare.
Lägg det i en skål.
Riv löken fint.
Slå äggen och tillsätt dem med löken i skålen.
Vänd ned mjölet och rör om.
Slå över mjölken salt och peppar och blanda väl.
Riv osten, hacka dillen och tärna skinkan.
Värm upp en pannkakslagg smält lite smör.
Häll i en slev smet och stek dem på vardera sida.
Lägg en till två matskedar fyllning på ena sidan och vik ihop plätten.
Låt den bli varm på bägge sidor så att osten smälter utan att det bränns vid.
Servera en sallad till och en kall sås tex yoghurtsås med mynta.
Kommentarer
Skicka en kommentar