Bangers and mash

4 färskkorvar

Potatismos

6-8 potatisar mjölig skurna i kuber
50 g smör
2 msk mjölk
1 tsk torkad senapspulver
salt och peppar efter smak

Oniongravy

1 msk smör
2 gula lökar tunnt skivade
1,4 liter köttbuljong
4 dl rött vin

Börja med att värma upp ugnen till 95 C°
Stek korvarna på medium värme tills de är gyllenbruna ca 5 minuter per sida.
Lägg dem, sedan i en ungssäker form och håll dem varma i ugnen.
Lägg potatisen i en gryta och fyll på med vatten, låt det koka upp under lock.
Låt det koka tills potatisen är mjuk.
Sila av vattnet från potatisen.
Sätt till smör, mjölk, senapspulver salt och peppar och stompa till ett luftigt mos.
Smält smöret i en stor panna och fräs löken tills den känns mjuk, rör om ofta så att det inte bränns vid.
Slå på buljongen och det röda vinet och låt sjuda och reducera till hälften.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp mos och korv på en tallrik och häll på såsen samt kokta gröna ärtor.

Kommentarer

Populära inlägg