Grön tomatmarmelad med sting

Denna marmelad är inget för fegisar.

1 kg gröna tomater
1/2 dl honung
1/2 dl ingefärssirap (spad i syltad ingefära)
1 tsk salt
1 dl äppelcidervinäger
3/4 brk syltad ingefära
400 gr socker
1 medelstor habanero
En bunt basilika.

Skölj och skär tomaterna i halvstora bitar att det går att mixa.
Skär den syltade ingefäran i mindre bitar.
Lägg tomater och ingefära i en ganska stor tjockbottnad gryta tillsammans med de övriga ingredienserna och koka upp.
Låt det sedan puttra på svag värme i ca 1 timme.
Plocka upp alla basilikakvister och mixa därefter till en slät massa.
Gör marmeladtestet genom att sätta en liten tallrik i kylen en stund.
Ta en klick marmelad och sätt på tallriken, dra en sked genom massan. Om den inte flyter ihop är den klar.
Fyll marmeladen i väl rengjorda burkar och förslut med lock.
Ställ burkarna uppochned och förvara dem svalt.

Kommentarer

Populära inlägg