Kyckling i krämig citronsås.

4 portioner

1 hel kyckling, cirka 1,3 kg

Smör att steka i

salt och peppar

4 salladslök

1 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 citron

2 dl matlagningsgrädde

2 tsk strösocker, går att utesluta

1/2 dl finhackade örter,t.e.x, dragon och bladpersilja

1 tsk japansk soja


Så här gör du

Stycka kycklingen i 6-7 jämnstora bitar. Stek kycklingdelarna i matfett i en stekpanna, de ska få färg. Salta och peppra. Lägg över kycklingdelarna i en stekgryta.

Skala och stek lökarna, lägg dem åt sidan.

Vispa ur stekpannan med vattnet och tillsätt det tillsammans med buljongtärning till stekgrytan.

Koka riset enligt anvisning.
Tvätta citronen och riv skalet fint och lägg det åt sidan. Pressa citronen och tillsätt den tillsammans med grädde till kycklingen. Låt kycklingen koka i 40 minuter under lock.

Rör ner löken när det återstår 15 minuter. Avsluta med att tillsätta citronskal, socker, örter och japansk soja. Smaka av med salt.

Servera grytan med ris.

Har det går även bra att använda kycklingfilè men korta då koktiden till ca 20 minuter.

Kommentarer

Populära inlägg