Bearnaisesås

För 4 personer

150 g smör
1 liten schalottenlök alt salladslök om du är känslig för lök.
5 dragonstjälkar
5 persiljestjälkar
5 vitpepparkorn
1 dl vatten
3 msk vitvinsvinäger
3 äggulor
2 msk hackad dragon
2 msk hackad persilja
2 krm salt
1/2 krm cayennepeppar

Gör så här:

Smält smöret & Ställ det åt sidan.
Skala och finhacka löken.
Lägg den i en kastrull och tillsätt örtstjälkar och pepparkorn.
Häll över vatten & vinäger.
Koka utan lock tills ca 2 msk återstår.
Sila bort stjälkar och pepparkorn.
Blanda vinägerreduktionen och äggulor i en kastrull.
Vispa kraftigt på låg värme tills det blir fluffigt och börjar tjockna.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget, under kraftig vispning.
Värm såsen under vispning om den blir för tunn.
Blanda ner hackad dragon och persilja i såsen och krydda med salt och cayennepeppar.
Servera såsen till stekt eller grillat kött eller fisk.

Kommentarer

Populära inlägg