Crunchig päronpaj
10–12 port
Botten
3 dl glutenfri mjölmix
125 g smör, kylskåpskallt
2 msk kallt vatten
Fyllning
4 päron, skalade & tunt skivade
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
150 g smör
2 dl valnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop vetemjöl och smör. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Fördela päronen i formen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min.
Blanda grädde, sirap, strösocker och smör i en tjockbottnad kastrull. Smält ihop allt och låt det koka tills kolasåsen har tjocknat, i ca 20 min. Blanda i valnötterna.
Häll kolasåsen över päronen och låt pajen svalna i rumstemperatur. Ställ den i kylskåp tills kolasåsen har stelnat.
Servera gärna pajen med vaniljglass eller vispad grädde.
Botten
3 dl glutenfri mjölmix
125 g smör, kylskåpskallt
2 msk kallt vatten
Fyllning
4 päron, skalade & tunt skivade
1 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
150 g smör
2 dl valnötter
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop vetemjöl och smör. Tillsätt vatten och knåda ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
Fördela päronen i formen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min.
Blanda grädde, sirap, strösocker och smör i en tjockbottnad kastrull. Smält ihop allt och låt det koka tills kolasåsen har tjocknat, i ca 20 min. Blanda i valnötterna.
Häll kolasåsen över päronen och låt pajen svalna i rumstemperatur. Ställ den i kylskåp tills kolasåsen har stelnat.
Servera gärna pajen med vaniljglass eller vispad grädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar