Veganska räkor.
Ett alternativ till räkor.
4-6 personer.
Veganska räkor
128 g glutenfri mjölmix
1 tsk paprika gärna den rökiga
170 g sötpotatispuré
1 msk rapsolja
Buljong
15 dl vatten
1-2 msk havssalt
1-2 msk dulse tång
Koka upp potatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, stompa till puré och låt svalna.
Rör ihop mjölmix med paprika.
Mixa mjöl & puré för hand i ca 2-3 minuter utan att arbeta för mycket, risken är att degen blir allt för seg och hård.
Kavla ut degen i ca 2cm tjocklek.
Skär i strimlor inte längre än 6 cm, de sväller när du kokar dem.
Blanda vatten, salt och tång.
Lägg i stripsen i den kalla vätskan sätt på plattan på medelstark värme och låt koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills stripsen flyter upp.
Servera som alternativ till kräftor och räkor, kanske med aioli eller annan god krämig sås som cocktail sås.
4-6 personer.
Veganska räkor
128 g glutenfri mjölmix
1 tsk paprika gärna den rökiga
170 g sötpotatispuré
1 msk rapsolja
Buljong
15 dl vatten
1-2 msk havssalt
1-2 msk dulse tång
Koka upp potatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, stompa till puré och låt svalna.
Rör ihop mjölmix med paprika.
Mixa mjöl & puré för hand i ca 2-3 minuter utan att arbeta för mycket, risken är att degen blir allt för seg och hård.
Kavla ut degen i ca 2cm tjocklek.
Skär i strimlor inte längre än 6 cm, de sväller när du kokar dem.
Blanda vatten, salt och tång.
Lägg i stripsen i den kalla vätskan sätt på plattan på medelstark värme och låt koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda i ca 30 minuter eller tills stripsen flyter upp.
Servera som alternativ till kräftor och räkor, kanske med aioli eller annan god krämig sås som cocktail sås.
Kommentarer
Skicka en kommentar