Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär

4 portioner.

1 gelatinblad
1/2 vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk 3%

Marinerade bär.

4 dl bär tex jordgubbar, hallon, björnbär.
2 tsk socker.
1 lime.

Hallonpuré

250 g hallon.


Lägg gelatinbladet i lite kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp mjölk, grädde och vaniljstång med fröna. Tag kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning. Häll upp blandningen i små portionsskålar. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar. Skär ev bären i mindre bitar. Lägg dem i en skål och strö över socker och rivet limeskal. Mixa hallonen och passera dem genom en sil. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpuré till.

Kommentarer

Populära inlägg