Fiskfilé i kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner

2 långa gröna chilepeppar
2 små röda chilepeppar
400 g fasta vita fiskfiléer
2 stjälkar citrongräs
2 korianderrötter, finhackad
4 kaffirlimeblad
2 cm färsk ingefära riven
2 vitlöksklyftor pressade
3 salladslökar skurna i skivor
1 tsk muskovado socker
2½ dl kokosmjölk
1¼ dl kokoscremé
4 tsk fisksås
40-60 ml limesaft

Gör så här

Hetta upp en wok tills den är glödhet. Lägg i den hela chile och rosta tills den börjar bli brun.
Lyft ur den gröna chile, svalna något och skiva den.
Skär fisken i kuber.
Bulta till citrongräset.
Lägg citrongräs, korianderrötter, limeblad,ingefära, vitlök, salladslök,socker och kokosmjölk i woken.
Koka upp och låt sjuda ett par minuter.
Lägg i fisken och sjud ca 2-4 minuter
Rör ned den tjocka kokoscremen.
Rör ned den hackade chile, fisksåsen, limesaften och smaka av med salt.

Dekorera med lite limeblad och färsk koriander.

Serveras med ångkokt ris.

Kommentarer

Populära inlägg