Blodapelsin marmelad

Ingredienser

1 kg ekologiska blodapelsiner eller vanliga apelsiner
600 gram socker

Gör så här

Tvätta apelsinerna noga. Stick med en gaffel djupt in i apelsinen, ca 7-8 gånger i varje apelsin. Lägg apelsinerna i en skål med vatten. Apelsinerna ska ligga i vatten i tre dagar så att den bittra smaken försvinner från skalen trots att det vita på skalet är kvar. Byt vatten varje dag och låt skålen stå svalt.
Skär bort toppen där bladskaftet har suttit och botten på apelsinen. Resten av skalet ska vara kvar. Dela apelsinen och skär därefter i tunna klyftor. Skalen kokar inte sönder så skär klyftorna så tunna som möjligt.
Lägg apelsinklyftorna i en kastrull tillsammans med 6 dl socker (jag använde 5 dl). Koka utan lock på svag värme i ca 35 min. Känns den för lös koka lite till. Är den fast har man kokat för länge.
Häll upp i väl rengjorda glasburkar med tätt lock.

Kommentarer

Populära inlägg