Syltad ingefära
Detta har jag som ingrediens när jag gör min gröna tomatmarmelad.
500 g färsk ingefära
vatten
1 isk salt
Lag
3 dl socker
1 1/4 dl vatten
2 msk ljus sirap
2-4 kryddnejlikor
1 kanelstång
Så här gör du
Skala och skär ingefäran i bitar ca 1 cm
Lägg dem i stor kastrull och fyll på rikligt med vatten och tillsätt salt.
Koka under lock i ca 2 timmar tills ingefäran är mjuk.
Sila av ingefäran.
Blanda allt till lagen och låt koka upp.
Tillsätt ingefäran och låt sjuda i 40 minuter.
Sterilisera burkarna i ugnen 200° i 20 minuter. Koka locken 10 minuter.
Häll i den syltade ingefäran i burkarna och sätt genast på locken och vänd burkarna uppochned.
Ingefran håller sig flera månader i svalt område.
500 g färsk ingefära
vatten
1 isk salt
Lag
3 dl socker
1 1/4 dl vatten
2 msk ljus sirap
2-4 kryddnejlikor
1 kanelstång
Så här gör du
Skala och skär ingefäran i bitar ca 1 cm
Lägg dem i stor kastrull och fyll på rikligt med vatten och tillsätt salt.
Koka under lock i ca 2 timmar tills ingefäran är mjuk.
Sila av ingefäran.
Blanda allt till lagen och låt koka upp.
Tillsätt ingefäran och låt sjuda i 40 minuter.
Sterilisera burkarna i ugnen 200° i 20 minuter. Koka locken 10 minuter.
Häll i den syltade ingefäran i burkarna och sätt genast på locken och vänd burkarna uppochned.
Ingefran håller sig flera månader i svalt område.
Kommentarer
Skicka en kommentar