Syltad ingefära

Detta har jag som ingrediens när jag gör min gröna tomatmarmelad.

500 g färsk ingefära
vatten
1 isk salt

Lag

3 dl socker
1 1/4 dl vatten
2 msk ljus sirap
2-4 kryddnejlikor
1 kanelstång

Så här gör du
Skala och skär ingefäran i bitar ca 1 cm
Lägg dem i stor kastrull och fyll på rikligt med vatten och tillsätt salt.
Koka under lock i ca 2 timmar tills ingefäran är mjuk.
Sila av ingefäran.
Blanda allt till lagen och låt koka upp.
Tillsätt ingefäran och låt sjuda i 40 minuter.
Fyll upp burkarna med hett vatten under tiden så att burkarna är varma.
Häll i den syltade ingefäran i burkarna och sätt genast på locken och vänd burkarna uppochned.
Ingefran håller sig flera månader i svalt område.

Kommentarer

Populära inlägg