Grillade bönburgare.

200 g svarta bönor
200 g berlottibönor
200 g vita bönor
1 ägg
1,5 dl ströbröd
2 msk Potatismjöl
3 vitlöksklyftor.
1 msk Rökt stark paprikapulver
1 tsk Spiskummin
1 tsk Chilipulver
1 msk kikkoman soja.
1 msk grönsaksbuljong
Salt

BÖNBURGARE Börja med att blötlägga bönorna minst 8 timmar i rikligt vatten.
skölj bönorna och koka dem sedan nästan mjuka i rikligt med vatten med lagerblad och timjan.
Blanda de kokta bönorna med kryddor, soja,buljong och vitlöken.
I en annan bunke, blanda ströbröd, potatismjöl och ägg och låt dra i någon minut.
Blanda ner ströbrödet i bönorna och mosa ungefär hälften av bönorna så du får en fast smet med blandad konsistens. Smaka av med salt.
Forma 6-8 biffar av smeten. Du vill gärna ha dem ganska tunna och små, så de har samma diameter som ett hamburgerbröd och ca 1 cm tjocka. Låt dem därefter vila ca 15 minuter i kylskåp för att bli fastare.
Tillaga dem på grillen tills de fått fint med färg på bägge sidor.
Servera gärna tillsammans med en god bbqsås, eller annan valfri sås samt klyftpotatis.

Kommentarer

Populära inlägg