Filmjölkslimpa

Det här är ett jästfritt bröd.

1 dl pumpafrön plus lite olja.
8 dl grovr rågmjöl.
6 dl dinkelmjöl.
1 dl krossade linfrön.
2 dl havregryn.
3 tsk salt.
2 msk brödkryddor.
4 tsk bikarbonat.
1-2 dl russin alt 10 fikon i bitar.
2 dl valnötter/cashewnötter osaltade.
1L laktosfri filmjölk.
4 msk rapsolja.
4 msk flytande honung.

Sätt ugnen på 175 grader.
Olja in två avlånga formar och strö pumpakärnorna i dem.
Blanda alla ingredienser i en bunke och rör om ordentligt.
Fördela smeten i formarna och jämna till ytan med en slickepott.
Sätt in termometern i ett av bröden.
Grädda bröden på nedersta falsen i ugnen tills temperaturen visar 96 grader.
Ta ut bröden och låt dem ligga kvar i formarna i fem minuter innan du stjälper upp dem på galler.

Kommentarer

Populära inlägg