Rökig aubergine & paprikasallad

En härlig rökig sallad med smaker av mynta, grillad vitlök och sötma från granatäppelsirap.

4 portioner

Sallad
2 aubergine medium i storlek skivade i ca 1cm tjocka skivor
2 röda paprikor halverade och urkärnade
4 msk olivolja av god sort
Flingsalt och svartpeppar
2 pitabröd
2 msk olivolja
1 msk nymalda korianderfrö

Dressing
1 hel vitlök
saften av en citron
5 msk olivolja
4 msk grovt hackad mynta
2 msk granatäppelsirap
1 tsk spiskummin
salt och peppar efter smak

Rosta vitlöken till dressingen. Värm ugnen till 150 grader.Skär bort den övre fjärdedelen på en hel vitlök, lägg den på folie och rungla över lite olja. Salta och peppra, svep in den i folie och grilla tills den är mjuk ca 60 minuter.

Förbered grillen.

Blanda aubergine, paprika, salt och peppar i en skål. Lägg sedan grönsakerna på grillen gärna på den varmaste delen av grillen. Grilla i ca 4-5 minuter och vänd dem en gång under tiden.

Under tiden gnid in pitabröden med olivolja strö över koriander och grilla dem på den svalare sidan av grillen. Grilla dem tills de är en aningen sotiga. Skär dem i trekanter.

När vitlöken har svalnat kläm ut alla klyftorna, pressar dem och blandar med citron i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Ringla dressingen över grönsakerna och vänd ihop varsamt.

Servera salladen med pitabröd.

Kommentarer

Populära inlägg