Den bästa rödvinsåsen.

Här har ni en fantastiskt god rödvinssås.

3 schalottenlök
50-60 g rotselleri i små tärningar
2 msk smör
1 tsk strösocker
2 tsk tomatpuré
6 dl rödvin
1 tsk torkad timjan
2-3 persiljerötter alt 1 bit palsternacka
1-2 tärningar grönsaksbuljong
salt
peppar
1 msk maizena

Skala och hacka löken. Fräs den & rotsellerin i en kastrull i lite smör, tills den är mjuk.
Tillsätt sockret och tomatpurén & låt fräsa ytterligare någon minut.
Tillsätt vin, timjan, persiljestjälkar samt buljong. Låt såsen koka upp och reducera på svag värme i ca 30 minuter.
Sila av såsen smaka av med kryddor. Red såsen med maizena och kallt vatten och låt sjuda ytterligare en liten stund.
Det går jättebra att göra såsen en dag före servering, den blir bara godare.

Kommentarer

Populära inlägg