Vegansk kålpudding.

När du tillagar vegansk läs alltid på innehållsförpackningen ordentligt så det inte blir fel.

4 portioner

600 g vitkål
2 msk mjölkfritt margarin
1 msk sirap mörk
1 msk tamarisoja (glutenfritt)
1 dl vatten
salt & peppar efter smak
1 sats fyllning till veganska kåldolmar smör till formen.

Värm ugnen till 200 grader.
Har du sparat vitkålen från kåldolmarna så tina upp dem ordentligt, annars tärna vitkålen. Bryn den i en panna med lite smör. Ringla över sirap och soja samt späd med lite vatten. Låt sjuda under lock i drygt 5 min.
Sila av kålen och spara spadet.
Slå ihop färsen som i receptet på kåldolmar, späd ut färgblandningen med spadet till en lös smet.
Varva kål och färs i en form. Börja och avsluta med kål.
Grädda puddingen i ca 45 minuter i ugnen.
Servera s med lingon och kokt potatis.

Kommentarer

Populära inlägg