Ärt & fetaostbiffar med dillsås

(4 pers)

250 g frysta gröna ärtor
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
70 g fetaost
2 ägg
1 tsk citronsaft
2 msk färsk,fryst,torkad dill
1 schalottenlök alt salladslök
Salt och vitpeppar
Smör att steka i

Dillsås

2 dl creme fraiche
2 msk majonnäs gärna egen
1 tsk citronsaft
3 msk färsk/fryst/torkad dill
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad jalapeno
Salt och peppar

Tillbehör
Valfri sallad: exempelvis isbergssallad, körsbärstomater, avokado och pinjenötter. 1. Tina ärtorna genom att koka dem i vatten i några minuter. En-två minuter räcker för att de ska bli helt tinade.
2. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, ägg, citronsaft, dill, hackad schalottenlök och smulad fetaost i en skål. Låt svälla en liten stund.
3. Mosa ärtorna, Jag använder en stomp. Försök att trycka ut lite vätska så att smeten inte blir för vattnig.
4. Blanda ärtorna med resterande ingredienser i skålen.
5. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Forma smeten till biffar och stek ca 2-3 minuter på varje sida tills gyllenbruna.
6. Dillsås: Blanda creme fraiche, majonnäs, citronsaft, dill, pressad vitlöksklyfta, hackad jalapeno i en skål. Smaka av med salt och peppar.
7. Servera biffarna med dillsås och sallad.

Kommentarer

Populära inlägg