Ärtplättar med tomatsallad.

Små goda plättar som jag har gjort om lite grann.

Plättar
250 g gröna ärtor
2 msk no egg pulver + 1 msk vatten alt 2 ägg
1 dl havremjölk
0,75 dl glutenfritt mjöl
2 krm salt
1 krm peppar
3 msk olja

Tomatsallad
250 g körsbärssallad
1 salladslök/rödlök
2 tsk olivolja
2 tsk rödvinsvinäger

Tillbehör
4 portioner ris
Keso eller imat fraîche

Gör så här
Sätt ugnen på 100 grader.
Tina ärtorna till plättarna.
Mixa alla ingredienser till plättarna förutom oljan.
Koka riset enligt förpackningen.
Skär tomaterna till salladen i halvor, skala och skiva löken. Blanda och smaka av med salt och peppar. ringla över olja och vinäger.
Värm en plattlagg och stek små plättar. Håll dem varma i ugnen fram till servering.
Serveras dem med ris och sallad. Ev med keso.

Vegan: Uteslut keso och hitta annat alternativ som tex Imat. Använd no egg power istället för ägg.
Mjölkallergi: Uteslut keso.
Ps du kan om du vill sätta dit vanligt mjöl ta då 1 dl istället.

Kommentarer

Populära inlägg